Coolblue 728x90

Erop uit in Rotterdam

Rotterdam doet het goed. Internationaal krijgt de stad steeds vaker en steeds meer aandacht. Vermeldingen in kranten als The NY Times en prestigieuze internationale prijzen voor de architectuur zorgen ervoor dat de stad PR-technisch niets tekort komt. Ook internationale bedrijven kiezen steeds vaker voor Rotterdam als vestigingsadres. Rijke Amerikaanse particulieren overigens ook…

Voor veel Nederlanders blijft de stad relatief onbekend terrein. Mensen uit de provincies Zuid-Holland, Zeeland en Brabant komen wellicht nogal eens in Rotterdam maar daarbuiten zijn het vaak andere (grote) steden die bezocht worden. Vreemd eigenlijk, want Rotterdam is uniek in zijn soort (zeker in Nederland) en is booming. Geen ‘lullige’ grachtjes, een ouderwetse kaasmarkt of een idyllisch centrum maar een groot en dynamisch speelveld met meerdere centra. Rotterdam is een aanrader.

Een veelgehoord ‘excuus’ is dat Rotterdam groot is en het, voor veel Nederlandse steden kenmerkende, centrum mist. En dat klopt. Geen kerk met wat terrasjes eromheen in Rotterdam maar meerdere stukjes van de stad waar het te doen is. Denk de Meent, Witte de With, Historisch Delfshaven, Kop van Zuid, Hillegersberg en uiteraard ook het centrum met een Koopgoot en de nieuwe Markthal. Voor sommigen een een stadsgids de manier om te stad te verkennen. Voor bedrijven is er Mister Rotterdam. Dit bedrijf verzorgt bedrijfsuitje in Rotterdam en al ruim 12 jaar. Zo kan je met Mister Rotterdam van de architectuur op de Kop van Zuid genieten, Hotel New York aandoen en met de watertaxi richting de Euromast.

Zelf aan de slag kan natuurlijk ook. Bezoek Cityrotterdam.com om leuke uitjes te ontdekken, die vaak zeer betaalbaar zijn gelukkig.

1 reactie op “Erop uit in Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *