Coolblue 728x90

Meer verhuizingen naar Rotterdam

Rotterdam doet het goed. Natuurlijk wist de Rotterdammer dat al jaren maar ook onze vrienden uit Amsterdam beginnen de Maasstad nu te ontdekken. De nieuwe hotspots als Markthal, CS en Binnenrotte/Meent hebben Rotterdam internationaal maar ook nationaal op de kaart gezet. Neem daarbij de betaalbare huizen en goede voorzieningen en je hebt een winnende combinatie.

Voor het eerst in 10 jaar verkiezen er nu daarom meer mensen voor Rotterdam dan voor Amsterdam. ‘Rotterdam is populairder dan Amsterdam’ zo kopte de Metro. De Maasstad mocht ruim 1.300 nieuwe inwoners inschrijven, terwijl er in Amsterdam ‘slechts’ 500 mensen bijkwamen. Dat blijkt uit de verhuiscijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en bureau Localfocus.

Vorig jaar (2014) mochten 35.494 mensen zichzelf niet langer Amsterdammer noemen. 35.998 Nederlanders wilden juist wel in de hoofdstad wonen. Daarmee groeide het aantal inwoners door verhuizing met 504. En dat aantal steekt schril af bij de 1.311 nieuwe inwoners die Rotterdam mocht verwelkomen. 22.740 mensen vertrokken naar elders, terwijl 23.781 personen juist hun heil zochten in de Maasstad.

Ook verhuisbedrijven zien een toename van verhuizingen richting Rotterdam. Verhuisbedrijf Voerman zag over 2014 het aantal verhuizingen met 8 procent groeien ten opzichte van het jaar daarvoor. En dan nemen we ook nog mee dat door de crisis wel mensen zelf verhuizen.

Volhouden nu en doorpakken. Er is nog veel te winnen. Zo voert Rotterdam lijstjes aan wat betreft leegstand van kantoren en telt Rotterdam veel achterstandswijken, zeker op Zuid. Er is nog veel te winnen. Dus achterover leunen is er niet bij, maar ze verkopen de overhemden niet voor niets met opgestroopte mouwen in deze stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *