Coolblue 728x90

Moeten Rotterdammers bang zijn voor een Amsterdam-scenario?

Ik las vandaag een leuk artikel op een website en dit sluit perfect aan bij wat ik toevallig vorige week al schreef: moet je als stad uitkijken voor teveel toerisme? Het is goed voor de middenstand en de lokale economie, maar het zou weleens ten koste kunnen gaan van het karakter van een stad.

Dit artikel bevat een filmpje waarin ene Erik Braun een minicollege over dit onderwerp geeft.

Amsterdam heeft maar liefst 11,2 miljoen officiĆ«le hotelovernachtingen per jaar, waardoor het daar eigenlijk altijd (te) druk op straat is. Bovendien komen de toeristen die naar Rotterdam komen meer voor de ervaring, aldus Erik Braun. Ze willeens wat anders en ze maken meer een bewuste keuze om naar deze stad te komen. Dat betekent onder andere dat de toeristen die er zijn meer verspreid zijn en dat ze niet allemaal op een kluitje staan, zoals op plekken (zoals het Anne Frank huis, het stedelijk museum) in Amsterdam het geval is. En daarom zullen er toch ook wat minder Britse vakantievierders “met 30 pond op het vliegtuig stappen” om hier eens flink huis te houden.
Daarnaast is het verschil in toeristenaantal tussen de beide steden natuurlijk nog steeds ongeveer 10 miljoen per jaar, dus Braun meent niet dat Rotterdam snel iets te vrezen heeft voor Amsterdamse scenario’s.

Gelukkig!

2 reacties op “Moeten Rotterdammers bang zijn voor een Amsterdam-scenario?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *