Coolblue 728x90

Rotterdamse student met verhuursite groeit onder Rocket Internet

De Rotterdamse student Fabian Dudek verkocht zijn verhuursite Nestpick (voor het huren en verhuren van kamers) afgelopen jaar aan het Duitse Rocket Internet (van o.a. Zalando). In Berlijn leerde Dudek over controleerbare groei. Iets wat hoognodig was, Nestpick kent zware tijden. De groei is eruit en als je puur naar personeel zou kijken, is er zelfs een krimp.

logo_nestpick

In het begin was het team blij met de snelle groei naar nieuwe steden, maar dat was niet de juiste weg, ontdekte Dudek. “Je kunt pas de juiste gebruikerservaring bieden als je een aanbod van duizenden woonruimtes per stad hebt. Daarom focussen we ons nu op een aantal steden die we groter willen maken, om daar het product en de gebruikerservaring te verbeteren.” Als dat lukt is er weer ruimte voor groei, vertelt de oprichter.

De Duitse Fabian Dudek begon in het voorjaar van 2014 met zijn startup Nestpick tijdens zijn studie Strategisch Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn idee ontstond uit de frustratie van het lastig vinden van een kamer. Met de bemiddelingssite tussen verhuurders en huurders wil hij een compleet nieuwe markt aanboren door het huren van woonruimte voor de middellange termijn eenvoudiger te maken. Eind vorig jaar lijfde de Berlijnse startupfabriek Rocket Internet Nestpick in, waarna de startup verhuisde naar de Duitse hoofdstad.

Huren & verhuren

Het aantal online platformen waar gehuurd en verhuurd kan worden groeit hard. Startups als Peerby brengen consumenten bij elkaar als het gaat om huishoudelijke apparaten en bijvoorbeeld gereedschap. De consument wordt een mini-verhuurder die zijn bezit kan inzetten om een extra zakcentje te verdienen. Dit is bij Nestpick niet anders.

Het Amsterdamse Zoef.com koppelt (professionele) verhuurders aan hun platform zodat er een website ontstaat waar van alles gehuurd kan worden. Wat te denken van springkussens?

Huren wordt steeds vaker als het nieuwe kopen beschouwd. Waar men decennia geleden graag eigenaar werd, is het vandaag de dag heel geaccepteerd dat spullen worden gehuurd. En ik denk terecht. Goed voor de portemonnee en het milieu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *