Coolblue 728x90

Vluchtelingen opgevangen in Ijsselmonde

De gemeente Rotterdam gaat een groep van maximaal 600 vluchtelingen opvangen in een asielzoekerscentrum aan de Edo Bergsmaweg in het gebied IJsselmonde. Naar verwachting wordt het AZC begin 2016 in gebruik genomen. Het centrum staat er voor maximaal 5 jaar.

De gemeente Rotterdam begint op korte termijn met de bouw, te starten met het bouwrijp maken van de grond. Daarna richt het COA het terrein verder in. Er wordt een beheerscommissie ingesteld met daarin omwonenden, het COA, de politie en de gemeente Rotterdam. Bewoners en ondernemers in de omgeving van de locatie worden geïnformeerd met deze brief met daarin een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst op 15 oktober.

Aan de toestroom van asielzoekers lijkt nog geen end te komen. Dit ziet ook vertaalbureau Concorde wat als een van de eerste kan constateren wat er gebeurt in Nederland waar politie en justitie mee te maken hebben. Dit bedrijf krijgt namelijk de aanvragen voor tolken binnen, als grootste vertaler van Nederland. Zo is er sinds een jaar een forse vraag naar tolken en vertalers om de Syrische vluchtelingen bij te staan. Overigens geldt dit ook voor mensen uit Eritrea en Somalië.

Tot op 15-9-2015 zijn er 33.598 vluchtelingen opgenomen in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van COA. Het hoogste aantal vluchtelingen geplaatst in Nederland ooit was in 2001, toen 83.801 vluchtelingen werden opgevangen in ons land. Vluchtelingen in de leeftijd tussen 18 en 29 jaar vormen de grootste groep. Met 14.704 vormen de Syrische vluchtelingen de grootste groep in Nederland. Uit Eritrea komen 1130 minderjarige vluchtelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *